Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quest pc.exp_percent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie widziałem tu jeszcze takiej funkcji to postanowiłem wrzucić prostą funkcje którą napisałem na potrzeby swojego serwera. Z tego co sprawdzałem sourcowa nie działa poprawnie oczywiście bardziej ambitniejsi ją sobie poprawią.

http://wklej.to/FigFj

pc.exp_percent(value, limit_lvl)

1.W pole value wpisujemy ile % mamy dostać expa za zabicie np. bossa, metka czy też moba

2.W limit lvl natomiast wpisujemy jaki przedział lvl ma być między graczem,a mobem aby dostać expa

3.Jeśli w limit_lvl wpiszemy wartość 0 poziom moba nie będzie brany pod uwagę

function pc.exp_percent(value, limit_lvl)
if npc.get_level() >= -limit_lvl and npc.get_level() <= limit_lvl and limit_lvl != 0 then 
return
end
local exp = pc.get_exp()
local value_percent = value / 100
local value_exp = math.floor(pc.get_next_exp()*value_percent)
if exp + value_exp >= pc.get_next_exp() then
local check = pc.get_next_exp() - pc.get_exp() - 1
pc.give_exp2(check)
return
end
pc.give_exp2(value_exp)
end

Opublikowano

Super, że ktoś stara się pomóc takimi funkcjami, podoba mi się to, ale można coś takiego zrobić jeszcze prościej:

pc.give_exp2(pc.get_next_exp() * 0.08)

I to da postaci 8% PD

arijh2.jpg

Opublikowano

Super, że ktoś stara się pomóc takimi funkcjami, podoba mi się to, ale można coś takiego zrobić jeszcze prościej:

pc.give_exp2(pc.get_next_exp() * 0.08)

I to da postaci 8% PD

No oczywiście że można tylko w tej funkcji masz dodatkowo sprawdzanie poziomu moba z przedziałem lvl i jeśli np masz 98% expa,a za zabicie bossa jest ustawione 5% to wbije Ci równe 100% expa,a nie awansuje na kolejny poziom.

Opublikowano

No oczywiście że można tylko w tej funkcji masz dodatkowo sprawdzanie poziomu moba z przedziałem lvl i jeśli np masz 98% expa,a za zabicie bossa jest ustawione 5% to wbije Ci równe 100% expa,a nie awansuje na kolejny poziom.

I to mi się podoba :)

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...